Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Monografia comunei

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Schela se ridică la 3.509 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 3.690 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (93,73%), iar pentru 6,07% nu se cunoaște apartenența etnică. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (87,86%), cu o minoritate de penticostali (5,36%), iar pentru 6,27% nu se cunoaște apartenența confesională.

Așezarea geografică
UAT Schela, județul Galați se află în partea de Est a României și a județului Galați.
UAT Schela, județul Galați se delimitează din punct de vedere teritorial:
– la nord-vest cu teritoriul administrativ al comunei Slobozia Conachi
– la vest cu teritoriul administrativ al comunei Independența
– la est cu teritoriul administrativ al comunei Smârdan
​- la sud cu teritoriul administrativ

Cum se ajunge in localitate
Comuna Schela, cu cele două sate din componență, Schela și Negrea, se întinde de o parte și de alta a DJ 251.
Sub aspectul căilor rutiere majore (Planul de Amenajare a Teritoriului National – P.A.T.N. – Sectiunea 1: Căi de comunicație), județul Galați beneficiază, la limita sa nord – vestică de culoarul autostrăzii nord–sud Ucraina–Siret–Roman–Focșani–București–Giurgiu, prin ramura sa de est Focșani–Albița–Republica Moldova.
Drumuri de interes național
Comuna e accesibilă şi de drumul naţional DN25 Galaţi-Tecuci. Din extremitatea nordică a satului Schela (locul denumit „La intersecţie”) se face un drum comunal de 5 km care ajunge în Negrea. Satul Schela se află pe drumul judeţean care leagă oraşul Galaţi de comuna Pechea.
​Drumuri de interes județean DJ 251K Independenţa (DN 25) – Schela (DJ 251), lungime 7,00 km; DJ 251L: DN 25 – Braniştea – Schela (DJ 251K), lungime 9,00 km; DJ 252G pe porţiunea Braniştea – Schela.

Ultima actualizare: 09:33 | 17.05.2024

Sari la conținut